آیا هوش مصنوعی جای طراحان گرافیک می‌گیرد؟ + ۸ دلیل برای آن

آیا هوش مصنوعی جای طراحان گرافیک می‌گیرد؟ + ۸ دلیل برای آن

آیا شما هم فکر می‌کنید هوش مصنوعی جای طراحان گرافیک می‌گیرد؟ اگر دیزابنر هستید یا می‌خواهید وارد این کار شوید اما نگرانید که هوش مصنوعی جای شما را بگیرد، باید بگوییم هوش مصنوعی تنها می‌تواند دستیار خوبی برایتان باشد.

در ادامه‌ی این مطلب همراه ما باشید تا برایتان بگوییم که هوش مصنوعی جای شما را نمی‌گیرد:

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی در سال ۱۹۵۶ توسط جان مک کارتی ابداع شد، سیستمی است که پر از داده‌های عظیم است تا بتواند عملکردی مثل انسان‌ها داشته باشد.

چرا فکر می‌کنیم برای انسان تهدید است؟

خب این ترس طبیعی‌ست چون که هوش مصنوعی‌ها برای کمک به انسان‌ها و بهبود بهره‌وری کارشان آمده‌اند. هدف از این کار بهبود کارایی و صرفه‌جویی در زمان افراد در کارهای یکنواخت و خسته کننده می‌باشد. همانطور که می‌دانید هوش مصنوعی می‌تواند کارهایی مانند خواندن داده‌های عظیم در زمان اندک، تهیه گزارش‌های تجزیه و تحلیل و حسابداری را انجام دهد. اگر هوش مصنوعی به بهترین نحو مورد بهره برداری قرار گیرد، قابل اعتمادترین دستیاری خواهد بود که هر انسانی خواهد داشت.

آیا هوش مصنوعی جایگزین طراحان گرافیک می‌شود؟

باید بگوییم خیر، هوش مصنوعی جایگزین شما نمی‌شود؛ اما باید بدانید که:

۱) کارها اتوماتیک‌تر می‌شوند!

یکی از مهمترین تأثیرات هوش مصنوعی بر طراحی گرافیک، اتوماسیون است. ابزارها و نرم افزارهای مجهز به هوش مصنوعی می توانند کارهای تکراری و وقت گیر مانند ویرایش تصویر، طراحی چیدمان و تطبیق رنگ را خودکار کنند.

به عنوان مثال، ابزارهایی مانند Canva و Adobe Spark از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای پیشنهاد طرح‌بندی، فونت‌ها و رنگ‌ها بر اساس ورودی کاربر استفاده می‌کنند. این مسئله در وقت شما که دیزاینر هستید صرفه‌جویی می‌کند و به شما اجازه می‌دهد روی کارهای خلاقانه‌تر و پیچیده‌تر تمرکز کنید.

۲) عملکردی منحصربه‌فرد دارد!

روش دیگری که هوش مصنوعی می‌تواند بر طراحی گرافیکی تاثیر بگذارد، شخصی سازی است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌تواند داده‌ها و رفتار کاربر را برای تولید طرح‌ها و محتوای شخصی سازی شده تجزیه و تحلیل کند. مثلا، یک وب‌سایت می‌تواند از هوش مصنوعی برای ایجاد لندینگ پیج شخصی ‌شده بر اساس موقعیت مکانی، علایق و ترجیحات کاربر استفاده کند و میزان تعامل و نرخ تبدیل کاربر را بهبود دهد.

شخصی‌سازی ممکن است برای همه‌ی برنامه‌های طراحی، مانند برند تجاری و هویت، مناسب نباشد. این عناصر طراحی نیاز به یکپارچگی و جهانی بودن دارند که در این مسيله شخصی سازی ممکن است به خطر بیفتد.

۳) مثل انسان خلاق نیست!

یکی از موضوعات مورد بحث در صنعت طراحی گرافیک این است که آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین خلاقیت انسان شود یا خیر. برخی استدلال می‌کنند که هوش مصنوعی می‌تواند طرح‌های خلاقانه‌تری نسبت به طراحان انسانی خلق کند، زیرا هوش مصنوعی می‌تواند حجم وسیعی از داده‌ها و الگوهایی را که انسان‌ها ممکن است نادیده بگیرند، تجزیه و تحلیل کند. در مقابل برخی دیگر استدلال می‌کنند که خلاقیت یک ویژگی انسانی است که ماشین‌ها نمی‌توانند آن را داشته باشند.

هوش مصنوعی می‌تواند طرح‌های منحصربه‌فرد و اصلی ایجاد کند، اما ممکن است آن حسی که طرح انسان می‌تواند منتقل کند را نداشته باشد. همچنین هوش مصنوعی نمی‌تواند برای همه‌ی برنامه‌های طراحی، مانند برندسازی و هویت، که نیاز به لمس انسانی برای انتقال ارزش‌ها و شخصیت برند دارند، مناسب باشد. به طور کلی بعید است که هوش مصنوعی جایگزین خلاقیت انسان در طراحی گرافیک شود. در عوض، هوش مصنوعی می‌تواند به خلاقیت انسان را الهام بخشد و به آن کمک کند تا دیدگاه‌ها و بینش‌های جدیدی را به انسان‌ها ارائه دهد.

۴) به افزایش کیفیت کمک می‌کند!

یکی از مهم‌ترین مزایای هوش مصنوعی در طراحی گرافیک، کنترل کیفیت است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند خطاها و ناسازگاری‌ها را در عناصر طراحی، مانند تایپوگرافی، رنگ و طرح‌بندی تشخیص دهند. این امر کیفیت کلی طراحی را بهبود می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که انتظارات و استانداردهای مشتری را برآورده می‌شود.

هوش مصنوعی می‌تواند مواردی مثل بازخورد و رفتار تحلیل کند که این مسئله می‌تواند تعامل و رضایت کاربر را بهبود بخشد. با این حال، کنترل کیفیت جایگزینی برای قضاوت و تخصص انسان نیست. الگوریتم‌های هوش مصنوعی فقط می‌توانند خطاها را بر اساس قوانین و دستورالعمل‌های از پیش تعیین شده شناسایی کنند؛ در نتیجه نمی‌توانند قضاوت ذهنی و زمینه‌ای را که دیزاینر‌ها ارائه می‌دهند، جایگزین کنند.

۵) امنیت شغلی دارید!

همانطور که گفتیم یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های طراحان گرافیک این است که آیا هوش مصنوعی جایگزین شغل آن‌ها ‌شود یا خیر؟

در حالی که هوش مصنوعی می‌تواند برخی از کارها را خودکار انجام دهد و کارایی را افزایش دهد، نمی‌تواند جایگزین خلاقیت و اصالتی شود که دیزاینر‌ها ارائه دهند. علاوه بر این، هوش مصنوعی به نظارت و ورودی افراد نیاز دارد تا مطمئن شد که طراحی مطابق با انتظارات و استانداردهای مشتری است. در یک کلام می‌توان گفت هوش مصنوعی تنها می‌تواند کار طراحان گرافیک را تکمیل کند و بهبود بخشد.

۶) دیزاینر‌ها نیاز به آموزش بیشتر دارند!

با رواج بیشتر هوش مصنوعی در صنعت طراحی گرافیک، طراحان گرافیک نیاز به ارتقا مهارت و انطباق با فناوری جدید دارند که نیازمند تغییر در مدل آموزش طراحی سنتی است که بر مهارت‌ها و تکنیک‌های دستی تمرکز دارد. در عوض، طراحان باید یاد بگیرند که چگونه از ابزارها و نرم افزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کنند و آن‌ها را در جریان کاری خود به کار گیرند.

طراحان باید مهارت‌های جدیدی مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها، آزمایش کاربر و یادگیری ماشین را توسعه دهند تا به طور موثر با هوش مصنوعی کار کنند. به عبارتی دیگر صنعت طراحی گرافیک باید برای همگام شدن با آخرین پیشرفت‌های تکنولوژی و آماده سازی طراحان برای بازار کار آینده تکمیل شود.

۷) کار دیزاینرها تکمیل و آسان می‌شود!

هوش مصنوعی به طور کامل جایگزین مشاغل طراحی گرافیکی نخواهد شد. اما، می‌تواند کار طراحان گرافیک را تکمیل و بهبود ببخشد و کار آن‌ها را کارآمدتر و سازنده‌تر کند. هوش مصنوعی می‌تواند کارهای تکراری را اتومات کند، کنترل کیفیت را بهبود بخشد و دیدگاه‌های جدیدی در مورد خلاقیت انسان ارائه دهد. با این حال، هوش مصنوعی محدودیت‌هایی دارد و نمی‌تواند جایگزین زمینه‌های عاطفی و فرهنگی شود که طراحان انسانی روی آن‌ها کار می‌کنند.

به طور کلی طراحان باید مهارت بیشتری داشته باشند و با فناوری جدید سازگار شوند و در عین حال پیامدهای اخلاقی هوش مصنوعی را در کار خود نیز در نظر بگیرند.

۸) چه پیامد‌هایی که ممکن است داشته باشد!

هوش مصنوعی در حال تکامل و رواج بیشتر در صنعت طراحی گرافیک است؛ در نتیجه این که چه پیامد‌های ممکن است داشته باشد مهم است. هوش مصنوعی می‌تواند تعامل و رضایت کاربر را بهبود بخشد.

طراحان و توسعه‌دهندگان باید بین هوش مصنوعی و خلاقیت انسان تعادل برقرار کنند و مطمئن شود که با هم کار می‌کنند و طرح‌های نوآورانه و تاثیرگذار طراحی کنند که انتظارات و استانداردهای مشتری را برآورده کند.

جمع‌بندی…

با توجه به مواردی که گفتیم هوش مصنوعی می‌تواند عملکرد طراحان را بهبود بخشد و در وقت آن‌ها صرفه‌جویی کند؛ اما نمی‌تواند جایگزین ذهن خلاق افراد شود.

اگر سوالی بود در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا