آیا هوش مصنوعی جایگزین برنامه‌نویسان می‌شود؟ + ۱۰ دلیل برای استفاده از آن

آیا هوش مصنوعی جایگزین برنامه‌نویسان می‌شود؟ + ۱۰ دلیل برای استفاده از آن

هوش مصنوعی جایگزین برنامه‌نویسان می‌شود یا نه؟ عجب غوغایی به پا کرده این هوش مصنوعی و همه نگران هستند که آیا AI می‌تواند جایگزینشان شود یا نه؛ که برنامه‌نویسان هم یکی از این افراد هستند.

همانطور که می‌دانید چت باتی مثل چت جی‌پی‌تی به زبان‌های مختلف برنامه نویسی مثل پایتون، جاوا اسکریپت تسط دارد و می‌تواند برنامه بنویسد، آن‌ها را اجرا کند و باگ‌های برنامه‌های شما را در کمتر از چند ثانیه پیدا و رفع کند.

در ادامه با ما همراه باشید تا به سوال آیا هوش مصنوعی جایگزین برنامه‌نویسان می‌شود؟ یا نه پاسخ دهیم:

به طور قطعی نمی‌توان در این باره نظر داد اما می‌تواند گفت که هوش مصنوعی هم این قابلیت‌ها را ندارد. به طور کلی برنامه نویسان هر روزه با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که تنها درک انسان قادر به حل آن‌ها می‌باشد، مثل:

۱)  فهم نیاز کاربر

برای اینکه یک برنامه مفید و کاربردی باشد نیاز است که برنامه‌نویس نیاز کاربر را درک کند. در نتیجه یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها فهم نیاز کاربر از برنامه و تطبیق آن با رابط کاربری و تیم توسعه‌دهنده می‌باشد که تنها توسط انسان ممکن است.

کارهایی مثل تحقیقات بازار، تحلیل رقبا، ارتباط با مخاطب و بررسی میزان کارایی بخشی از این مسیر است که در برخی موارد برای خود انسان سخت می‌شود چه برسد به هوش مصنوعی!

۲) debug کردن برنامه

برنامه نویسی این نیست که هزاران خط کد بنویسی و تمام! برنامه‌نویسی یعنی توانایی حل مسئله و مشکل.

پس حل مشکل یک فرآیند جدایی ناپذیر از برنامه‌نویس است و گاهی آن‌ها برای حل یک مشکل باید کد‌های پیشین را هم چک کنند تا متوجه شوند مشکل چیست! به عبارتی دیگر ایجاد هماهنگی بین پایگاه‌‌های داده‌، کتابخانه‌ها و زبان‌های برنامه نویسی مختلف، سخت است و الان هوش مصنوعی نمی‌تواند این کار را انجام دهد  پس پروژه‌های برنامه‌نویسی بدون وجود انسان ممکن نمی‌شود.

۳) توانایی ایجاد ارتباط موثر با کارفرما

هوش مصنوعی‌هایی که در حال حاضر وجود دارند چت‌بات‌هایی هستند که با گرفتن پرامپت می‌تواند بخش‌هایی از کد برنامه را تحویل دهند.

به طور کلی یکی اهداف برنامه‌نویسی حل مسئله است و برای اینکه بتواند این کار را انجام دهد مهم است که نیاز و هدف کارفرما را از برنامه متوجه شود. همچنین برنامه نویسان باید بتوانند اصطلاحات پیچیده برنامه نویسی را به زبانی ساده برای کارفرما بیان کنند تا به درک مشترکی از پروژه برسند. در حال حاضر هوش مصنوعی نمی‌تواند چنین ارتباطی را برقرار کند.

۴) به‌روز رسانی نرم‌افزار و برنامه‌ها

برای اینکه برنامه‌نویسان بتوانند یک نرم‌افزار را به طور موثر آپدیت کنند، نیاز به دانش به‌ روز، همکاری با سایر توسعه‌دهندگان و مدیران پروژه دارد. آن‌ها باید با همکاری یک‌دیگر کدها را ریفکتور کرده و با اضافه کردن کدهای جدید برنامه را آپدیت کنند. برخی از برنامه‌ها نیاز دارند تا ارتباطی بین زبان‌های مختلف و پایگاه داده برقرار کنند که این کار تا به این لحظه در توان هوش مصنوعی نیست.

کی و چگونه می‌توانیم از هوش مصنوعی برای برنامه نویسی استفاده کنیم؟

چگونه برنامه نویسان می‌توانند از هوش مصنوعی برای ارتقای خود استفاده کنند؟ چرا به هوش‌ مصنوعی‌ها می‌گویند دستیار اول؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم:

۱) توصیف کد

از هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی می‌توانید بخواهید که یک کد را برای شما توصیف کند. برای این کار کافیست پرامپت مناسب را به آن بدهید.

۲) نحوه‌ی نوشتن کد

دولوپرها یا توسعه‌ دهندگان با دستورات متنوع و متفاوت زیادی کار می‌کنند بنابراین هنگام انتخاب یک تابع یا زبان برنامه‌نویسی جدید، نحوه‌ی چگونگی نوشتن کدها در آن دشوار می‌شود؛ اینجاست که هوش مصنوعی به کمک شما می‌آید و می‌توانید با نوشتن پرامپت مناسب این مسئله را حل کنید.

۳) رفع باگ

اشتباه نکنید! باگ در اصل توسط خود برنامه‌نویس پیدا می‌شود؛ اما می‌توانید پس از پیدا کردن برای رفع آن از هوش مصنوعی‌ها کمک بگیرید.

۴) پیدا کردن بهترین روش کد نویسی

اینکه بهترین روش کد نویسی را بدانیم کمک می‌کند تا خواندن کدها آسان‌تر و انسجام کدها و در نهایت برنامه‌ بهتر شود. مثلا می‌توانید از چت‌باتی مثل چت جی‌پی‌تی بخواهید مجموعه قوانینی که قرار است در یک زبان برنامه نویسی رعایت شود را به شما بگوید.

۵) بهینه‌سازی کدها

اینکه بتوانید کد بهینه‌ای بنویسد بسیار مهم است چرا که باعث می‌شود برنامه عملکرد بهتری داشته باشد و منابع کمتری استفاده کنید.

جالب است بدانید بهینه‌سازی می‌تواند روی تعداد خطوط یا پیچیدگی مکانی و زمانی برنامه تمرکز کند و شما می توانید این کار را با کمک هوش مصنوعی با نوشتن پرامپت درست، به راحتی انجام دهید.

۶) تبدیل کد

یکی از نیازهایی که هر برنامه‌‌نویس دارد، تبدیل کد است. یعنی شما برنامه‌ای را از یک زبان به زبان دیگر تبدیل می‌کنید. اینجاست که هوش مصنوعی می‌تواند دستیار خوبی باشد و این کار را برایتان انجام دهد.

۷) گرفتن مشاوره

اگر در بخش UI  یا UX کار می‌کنید می‌توانید از هوش مصنوعی برای گرفتن پیشنهاد در مورد طراحی کمک بگیرید.

۸) کمک در انتخاب فریم‌ورک

انتخاب فریم‌ورک یا کتابخانه مناسب بسیار مهم است؛ چرا که یک فریم ورک می‌تواند به شدت روی عملکرد برنامه تاثیر بگذارد. اصولا تصمیم برای انتخاب فریم‌ورک سخت است که اینجا هوش مصنوعی می‌تواند کار را آسان کند.

۹) کامنت‌نویسی برای کدها

کامنت‌ها به درک عملکرد کدها به ویژه برای توسعه‌دهندگان تازه کار کمک می‌کند. هوش مصنوعی می‌تواند در نوشتن یک کامنت مفید و سودمند موثر باشد.

۱۰) تولید فایل Readme

هدف برنامه در این فایل نوشته شده است، پس فایل مهمی می‌باشد. همچنین دستورالعمل‌های دانلود یا استفاده از پروژه هم در Readme است. پس نوشتن یک Readme خوب به جذب بیشتر آدم‌ها برای استفاده کمک می‌کند.

جمع‌بندی…

در این مطلب به این نتیجه رسیدیم که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین برنامه‌نویسان شود اما در مواردی که گفتیم می‌تواند همراه و کمک خوبی برایشان باشد

توصیه می‌کنیم!

اگر بتوانید از AI به خوبی استفاده کنید، نمی‌تواند جایگزین شما شود. برای اینکه بتوانید از هوشمندانه از هوش مصنوعی استفاده کنید باید بتوانید خوب پرامپت بنویسید. اگر نمی‌دانید چگونه این کار را انجام دهید دوره‌ی چت جی‌پی‌تی می‌تواند برایتان کارآمد و مفید باشد.

اگر سوالی بود در بخش کامنت‌ها می‌توانید از ما بپرسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا