ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که به علت یک سری اشتباهات هرچند کوچک نتیجهی دلخواه را به دست نیاورید. مخصوصا اگر عکاسی تازه وارد هستید، این موضوع طبیعیست. اما چیزی که اهمیت دارد این است که نباید از علاقهی خود به عکاسی دلسرد شوید. اشتباهات عکاسی میتوانند در ارتباط با سوژه، پسزمینه، دوربین عکاسی و … باشند. با ما همراه باشید تا با یکدیگر نکاتی ساده را مرور کنیم.
عکسهای تار
قطعا برای هر عکاسی پیش آمده که با وجود دقت زیاد باز هم خروجی عکسهایش تار و محو باشد. اما این مشکل را میتوان به راحتی حل کرد. برای گرفتن عکسی واضح، باید نور کافی به سنسور دوربین عکاسی برسد. در صورتی که نور مناسب نباشد، دوربین تلاش میکند این کمبود را جبران کند و اینجاست که خروجی، عکسی تار خواهد بود. راههای مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد. برای مثال میتوانید از سهپایه یا منوپاد استفاده کنید. همچنین میتوانید ISO بالاتر دوربین را برای زمانی که سرعت شاتر زیاد است، انتخاب کنید. راه دیگری که میتوان حتی برای عکسبرداری با گوشی نیز استفاده شود، فعال کردن فلش دوربین است. با رعایت کردن این سه راهکار میتوانید تا حدودی اولین مورد از اشتباهات در عکاسی را رفع کنید.
تنظیمات نامناسب، یکی از اشتباهات مهم در عکاسی
اگر تا به حال بعد از یک روز شلوغ کاری، فراموش کردهاید که تنظیمات دوربین خود را به حالت استاندارد برگردانید، این مطلب را با دقت بالاتری بخوانید. این طبیعیست که برای بسیاری از عکسبرداریها تنظیمات متفاوتی لازم است. دوربینهای دیجیتالی و پیشرفتهی کنونی این امکان را فراهم میکنند تا با توجه به شرایط، تنظیمات مناسب را اعمال کنید. اگر شما تنظیمات دوربین را به حالت اولیه برنگردانید و با تنظیمات قبلی عکاسی کنید، هیچگاه نتیجهی مطلوب را بهدست نخواهید آورد. برای جلوگیری از اینگونه اشتباهات در عکاسی، تنظیمات دوربین را بعد از هر بار عکاسی به حالت اولیه برگردانید. همچنین میتوانید تنظیمات دوربین را در حالت اتومات قراردهید تا دوربین به صورت خودکار تنظیمات لازم و مناسب با هر عکس را انجام دهد.
تمرکز روی سوژه، نه پسزمینه
پسزمینهای مناسب است که چشم را به سمت سوژه سوق دهد. اگر پسزمینه شلوغ و پر جزئیات باشد، بیننده نمیتواند بر سوژهی عکس متمرکز شود و مفهوم آن را دریابد. همچنین استفاده از رنگهای بسیار متضاد و تند در پسزمینه میتوانند این اشتباه را تشدید کنند. همواره توجه داشته باشید که پسزمینه ساده مناسبترین انتخاب است. یکی از راههایی که میتوانید از جلبتوجه پسزمینه کم کنید، محو کردن آن است. در این صورت تمرکز اصلی بر روی سوژه خواهد بود.
نور زیاد روز، عامل یکی از اشتباهات عکاسی
همهی ساعات روز برای عکاسی مناسب نیستند. برای مثال در هنگام ظهر نور خورشید به صورت عمود و با شدت زیاد میتابد. کافیست یک بار عکاسی در این ساعات را تجربه کنید تا به نامناسب بودن آن پی ببرید. شما باید زمانی اقدام به عکاسی کنید که نور خورشید به صورت ملایم میتابد و به رنگ طلاییست. صبحها و عصرها بهترین انتخاب ممکن هستند و به ساعات طلایی عکاسی شهرت دارند. در ساعات طلایی، نور بسیار مناسب است و خروجی عکس بسیار رضایتبخش خواهد بود.
با توجه به مطالب گفته شده دیدید که با رعایت نکاتی ساده، میتوانید کیفیت عکسهای خود را تا حد بسیار زیادی بهبود بخشید. هرچه بیشتر تمرین کنید، اشتباهات عکاسی خود را کم و کمتر خواهید کرد و به عکاسی موفق نزدیکتر میشوید.