تاریخچه ایلوستریتور

ورژن‌های گوناگون ‌ایلوستریتور

همان‌طور که در مقاله‌های دیگر اشاره کردیم نرم‌افزار ادوبی ایلوستریتور یک برنامه ویرایش گرافیکی عکس است که به‌صورت بسیار حرفه‌ای عمل می‌کند  و با استفاده از آن می‌توانید هر ایده‌ای را که مربوط به وکتور باشد  طراحی و خلق کنید، لوگوهای حرفه‌ای طراحی کنید و… . برنامه ایلوستریتور نیز مانند برنامه‌های دیگر تولیدی شرکت‌های مختلف بعد از هر مدت آپ‌دیت می‌شود و توانایی‌های خود را بر طبق نیاز کاربران خود افزایش می‌دهد. در این مقاله قصد داریم شما را با ورژن‌های گوناگون برنامه ایلوستریتور آشنا کنیم تا بهترین نسخه را برای خود انتخاب کنید.

  ورژن‌های گوناگون ‌1 تا 1.6 ایلوستریتور

ورژن‌های گوناگون 1 تا 1.6 ایلوستریتور

این دسته تنها شامل نسخه 1 و 1.1 و 1.6 یا همان 88 است که دو ورژن اول در سال ۱۹۸۷ و سومین ورژن در سال ۱۹۸۸ ارائه شدند (به همین دلیل به آن ورژن 88 می‌گویند). این سه ورژن تنها پلتفرم Mac OS را پشتیبانی می‌کنند.

اولین بار برنامه ایلوستریتور در سال ۱۹۸۶ با هدف توسعه فونت داخلی شرکت ادوبی و فرمت فایل PostScript ، تنها برای Apple Macintosh تولید شد. این سه ورژن اولین و ابتدایی‌ترین ورژن‌ها هستند که ویژگی بارزی ندارند. تنها ورژن ۸۸ ابزارهای جدیدی را معرفی کرد.

ورژن‌ 2 تا 6 ایلوستریتور

ورژن‌های گوناگون 2 تا 6 ایلوستریتور

اولین ورژن برنامه ایلوستریتور که برای ویندوز ساخته شد همان ورژن 2 بود  که در سال ۱۹۸۹ عرضه شد و به‌سرعت با شکست مواجه شد. دومین ورژنی که برای ویندوز ساخته شد ورژن 4 بود که به دلیل شباهت زیاد با ورژن 1.1 موردانتقاد شدید قرار گرفت. از طرفی محبوب‌ترین برنامه ویرایش عکس در ویندوز برنامه CorelDraw بود که نسبت به برنامه ایلوستریتور رتبه بسیار بالاتری در بین مردم داشت. تمامی این دلایل دست‌به‌دست هم دادند تا برنامه ایلوستریتور را از رده خارج کنند، اما موفق نشدند.

یکی از مزیت‌های ورژن 4 این بود که از ویرایش در حالت پیش‌نمایش پشتیبانی می‌کرد. این مزیت تنها برای ویندوز ارائه‌شده بود و با ساخت ورژن 5 در سال ۱۹۹۳، برای مکینتاش هم عرضه شد

درحالیکه که ورژن 2 و 4 برای مکینتاش عرضه نشدند، ورژن 6 و یا همان آخرین ورژن عرضه‌شده برای مکینتاش در سال ۱۹۹۶ رونمایی شد. بعدازاین ورژن تمام سعی بر این گذاشته شد که محیط کار به‌گونه‌ای باشد که برای کاربران هر دو پلتفرم قابل‌استفاده باشد، اما در حقیقت محیط این برنامه تنها با هدف سازگاری بیشتر با ویندوز تغیر کرد.

تا سال ۲۰۱۲ که برنامه ایلوستریتور با عرضه ورژن CS6 گام‌های کوچکی در جهت بردن محیط کار به سمت مکینتاش برداشت، تقریبا دیگر نامی از مکینتاش نبود. البته شرکت ادوبی سعی کرد تا ورژن‌هایی  را برای پلتفرم‌های NeXT، Silicon Graphics و Sun Solaris ارائه دهد، اما با استقبال بسیار پایین بازار مواجه شد. از همین رو به‌سرعت متوقف شدند.

ورژن‌ ایلوستریتور نسخه 7

ورژن‌های 7 تا 10 ایلوستریتور

تولید ورژن  7 در سال ۱۹۷۷ موردتوجه طراحان زیادی قرار گرفت. آن‌ها بالاخره محیطی به‌دست آوردند که بین مکینتاش و ویندوز هماهنگی ایجاد کرده است. شرکتCorelDraw  نیز سعی کرد به‌سرعت ورژنی راه‌اندازی کند که برای محیط مکینتاش مناسب باشد، اما ایلوستریتور از آن جلو زد. مسئولان شرکت ادوبی ورژنی تولید کردند که با پشتیبانی TrueType توانست ناهماهنگی میانTrueType  وPostScript Type 1  را حل کند. این ورژن ازنظر ویرایشPath ‌ پیشرفت شایانی کرد. آن‌ها همچنین در این نسخه سعی کردند تا محیط  کار را با برنامه فتوشاپ هماهنگ کنند، مانند پشتیبانی از پلاگین‌ها و افزایش قابلیت‌ها در این زمینه. که این نکته بعضی‌ها را جذب و بعضی‌ها را ترد کرد.

 ورژن‌های گوناگون ‌ایلوستریتور نسخه cs

ورژن‌های CS تا CS6

نسخه‌های گوناگون برنامه ایلوستریتور به‌طور محلی روی پردازنده‌هایIntel  اجرا نمی‌شدند، اما خبر خوبی که وجود داشت این بود که ورژن11  یا همانIllustrator CS  آخرین نسخه‌ای بود که برای این پردازنده اجرا نمی‌شد و پس‌ازآن این مشکل حل شد. این ورژن که در سال ۲۰۰۳ عرضه شد برای سیستم‌عامل‌های Mac OS X  Microsoft Windows  موجود بود. در مورد ویژگی‌های جدید این ورژن می‌توان به Live Trace، Live paint، Control Palette و Workspace  اشاره کرد.

Live Trace خصلتی است که به تصاویر Bitmap این اجازه را می‌دهد که به Vector Art تبدیل شوند. این ویژگی همچنین قابلیت‌های قبلی Tracing را بهبود بخشید.

Live paint نیز قابلیت‌های رنگ‌آمیزی را گسترش داد و طیف زیبایی از رنگ‌های متداخل را به وجود آورد.

پس‌ازآن CS3 در سال ۲۰۰۷ عرضه شد که یک‌سری  آپ‌دیت‌های جدید در Control Bar، قابلیت تراز کردن نقاط انفرادی، مناطق Crop چندگانه، پنل Color Guide و ویژگی Live Colorرا به ارمغان آورد.

ورژن بعدی، CS4، در سال ۲۰۰۸ ارائه شد. در این ورژن سعی شده است که بسیاری از مشکلات ورژن‌های قبل را بهبود بخشند و همچنین تعدادی از ابزارهای برنامه Freehand را در برنامه ایلوستریتور جای دهند. تعدادی از این ابزارها عبارت‌اند از: Artboard، قلم‌موی Blob، revamped gradient و… .

در ورژن CS5 یکی دیگر از ابزارهای Freehand به نام Perspective Grid نیز وارد برنامه شد. این قابلیت به Beautiful Strokes هم شهرت دارد. این ورژن در سال ۲۰۱۰ عرضه شد.

شانزدهمین نسل Adobe Illustrator در سال ۲۰۱۲ ارائه شد. در این ورژن بسیاری از موارد را بهبود بخشیده‌اند تا بتوانند بهترین محیط را در اختیار کاربر قرار دهند. مواردی مانند پنل‌های لایه، کدهای RGB، Color Ramp و….

ورژن‌ ایلوستریتور  نسخه cc

ورژن CC

هفدهمین ورژن برنامه ادوبی ایلوستریتور در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. این ورژن اولین نسخه‌ای بود که به همراه تعداد دیگری از نرم‌افزارهای Creative Cloud  تنهاوتنها به‌صورت خدمات اشتراک ماهانه فروخته می‌شد. این ورژن که آخرین ورژن نیز می‌باشد تغییرات استراتژی فراوانی داشته است و با بهبود خدمات رنگ، فونت، همگام‌سازی تنظیمات برنامه، ذخیره کردن سند در فضای ابری، ایجاد ابزار Type  با سازگاری‌های بهتر، استفاده از تصاویر در قلم‌موها، استخراج CSS  و… گام قدرتمندی در افزایش محبوبیت این برنامه برداشته‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا